Dolly Dots verrassing op muziekfeest

ROTTERDAM - Het had een verrassing moeten zijn, maar veel mensen in het volle Ahoy' in Rotterdam wisten vrijdag dat de Dolly Dots voorgeprogrammeerd stonden. Zij waren een van de artiesten op het feest met Nederlandse muzikanten, die alleen en samen bekende hits speelden.

De meidengroep stond, bijna twintig jaar nadat de band uit elkaar is gegaan, op het podium tijdens De vrienden van Amstel Live in de poptempel. De zes vrouwen treden acht keer op in deze serie. Het was alsof ze niet waren weggeweest. Het publiek, vooral de vrouwen, zong en danste mee. De Dolly Dots - dit keer zonder getoupeerd haar en schoudervullingen - waren hun danspasjes nog niet verleerd.

Radio

De groep met leden als Angela Groothuizen, Ria Brieffies en Esther Oosterbeek werd in 1978 opgericht. In de jaren '80 waren de Dolly Dots zeer succesvol. Ze behaalden in totaal 25 Top 40-hits met liedjes als 'Radio' en 'Love me just a little bit more'. In 1986 gingen de 'Dots' naar de Verenigde Staten om daar de film Dutch Treat op te nemen. Die rolprent maakte de verwachtingen niet waar.

Op 26 mei geeft de groep een reünieconcert in Ahoy'. De voorverkoop begint zaterdag. Vanaf 20 januari kunnen fans nieuws over de groep volgen via www.dollydots.tv. Tijdens De vrienden van Amstel traden ook artiesten op als Ilse de Lange, Rowwen Hèze en Guus Meeuwis. Opnames van het concert zijn op 28 januari op RTL4 te zien.

Tip de redactie