Britse Big Brother in opspraak (video)

AMSTERDAM - In India heeft de Britse versie van het televisieprogramma Big Brother tot enorme ophef geleid. Shilpa Shetty, een Indiase Bollywoodster die aan het programma deelneemt, zou worden gediscrimineerd. Dat meldt onder meer The Daily Mail.

Bekijk video

Een Britse deelneemster van Big Brother zou Shetty een 'hond' hebben genoemd, en ook wordt er gespot met de afkomst van de actrice. Haar medebewoners weigeren haar naam te zeggen en noemen haar 'the Indian'.

Inmiddels hebben al tienduizenden mensen geklaagd bij de omroep die het programma uitzendt. Ook het Britse parlement heeft vragen gesteld over de kwestie. Een speciale commissie gaat uitzoeken of de klachten terecht zijn. Een van de belangrijkste sponsors van het programma heeft zich donderdag teruggetrokken.

Gekwetst

De kwestie heeft ook in India tot woedende reacties geleid. Indiase fans van Shetty zijn woedend de straat op gegaan, en laten weten zich erg gekwetst te voelen.

De 31-jarige Shilpa Shetty is niet erg bekend in Groot Brittannië. De filmster zit samen met andere sterren sinds 2 januari in het Big Brother-huis.

Tip de redactie