'Schaatsers Dancing on Ice dreigen met staking'

AMSTERDAM - De professionele schaatsers die meedoen aan Dancing on Ice dreigen met een staking. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Ze zijn het niet eens met de beslissing van RTL om het aantal shows te halveren, omdat ze zouden vrezen dat hun gage ook gehalveerd wordt.

RTL maakte woensdag bekend dat de show op zaterdag, waarin de uitslag bekend wordt gemaakt, per direct geschrapt is.

In de shows op vrijdag wordt vanaf deze week ook meteen de afvaller bekendgemaakt. De zender gaf hiervoor als reden geen verandering te willen aanbrengen in de 'ijzersterke weekendprogrammering met onder meer X Factor en Lotto Weekend Miljonairs'.

Kijkcijfers

De eerste uitzending van de show afgelopen vrijdag trok minder kijkers dan de concurrent 'Sterren dansen op het ijs' bij SBS. Naar RTL keken 970 duizend mensen, naar SBS 1,2 miljoen.

De professionele schaatsers, die tijdens de shows een paar vormen met een bekende Nederlander, weten zeker dat de kijkcijfers de reden zijn voor de programmawijziging.

"Wij zijn de dupe van het feit dat de kijkcijfers tegenvallen", verklaart één van hen in De Telegraaf. "Dat is oneerlijk. We trainen ons suf. Echt niet minder dan onze collega's bij SBS waar de ijsdansshow een groter succes is en twee avonden gerechtvaardigd zijn."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie