Lindsay Lohan in ontwenningskliniek

LOS ANGELES - Lindsay Lohan is opgenomen in een ontwenningskliniek. Dat liet de woordvoerster van de 20-jarige actrice woensdag weten. Over de reden van de opname wilde zij niets kwijt.

"Deze beslissing heb ik genomen in het kader van mijn persoonlijke gezondheid", zo liet Lohan in een persverklaring weten. De actrice vraagt daarnaast om privacy in deze lastige tijd.

Lohan sukkelt al tijden met haar gezondheid. De actrice werd vorig jaar opgenomen wegens uitputtingsverschijnselen en ook leed ze eens aan een eetstoornis. Onlangs moest de actrice worden opgenomen wegens acute blindedarmontsteking.

Drankprobleem

Vorige maand werd ook bekend dat Lohan al een jaar lang bijeenkomsten bijwoont van de Anonieme Alcoholisten (AA) om van haar drankprobleem af te komen. De wettelijke leeftijd voor het nuttigen van alcohol in de Verenigde Staten is 21 jaar.

Velen vinden dat de actrice zelf debet is aan de problemen met haar gezondheid. Lohan, bekend van films als Mean Girls en Just My Luck, kwam het afgelopen jaar vaker in het nieuws vanwege haar feestgedrag dan om haar films.

Feestbeest

In december liet Lohan in de show van Oprah Winfrey weten het niet eens te zijn met de kritiek. "Ik ben geen feestbeest. Is het soms verboden om te gaan dansen met je vrienden?"

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie