Jay-Z beticht van gebruik hondenbont

AMSTERDAM - Rapper Jay-Z is beschuldigd van het verwerken van echt bont in zijn kledinglijn Rocawear. Dat meldt de Amerikaanse website TMZ. De kraag van een jas uit de collectie van dit seizoen is naar verluidt gemaakt van hondenhaar.

De 37-jarige artiest, die eigenlijk Shawn Corey Carter heet, heeft altijd gezegd dat hij nepbont gebruikt.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse organisatie The Humane Society zou zijn gebleken dat de jas in kwestie bont van een wasbeerhond bevat. Het dier is van Aziatische afkomst. Het zou levend gevild worden. De brute wijze waarop het bont zou zijn verkregen is voor de vereniging reden aan de bel te trekken.

Actie

De jas, ter waarde van ruim tweehonderd euro, was tot dinsdag nog te zien op de website van Rocawear. TMZ kon de woordvoerders van Jay-Z niet bereiken voor commentaar. The Humane Society meldt dat het bedrijf van Jay-Z een week geleden is geïnformeerd, maar dat er sindsdien geen actie is ondernomen.

Jay-Z's collega Diddy raakte vorig jaar in een vergelijkbare situatie verzeild. Een item uit zijn collectie Sean John werd een paar dagen later uit de winkel gehaald.

Tip de redactie