Frédérique Spigt krijgt fiat Rolling Stones (video)

AMSTERDAM - Zangeres Frédérique Spigt heeft goedkeuring gekregen van de Rolling Stones om een Franstalige bewerking te maken van hun nummer 'Terrifying'. Spigts tango d'amour getiteld 'Amour terrifiant' was bedoeld voor haar laatste album 'Eén kus'.

Bekijk video

Dat album verscheen in oktober, maar omdat er toen nog geen akkoord was van de Stones mocht het nummer niet op cd gezet worden. Het lied wordt nu eind deze maand alsnog toegevoegd aan het album.

Volgens Spigt heeft het nogal wat voeten in de aarde gehad om de goedkeuring van de Stones te krijgen: "Advocaten van alle kanten, mail- en belverkeer tot op de dag dat de master van de cd naar de fabriek zou gaan."

Versnellen

Vriendin en presentatrice Manuela Kemp heeft nog geprobeerd Spigt te helpen het proces te versnellen. "Manuela had nog een telefoonnummer van Mick Jagger, maar hij was op tournee", vertelt Spigt.

Het nummer mocht volgens de Rotterdamse niet ontbreken op haar cd. "Het nummer hoorde er gewoon bij." Spigt vindt het dan ook 'waanzinnig' dat ze het fiat alsnog heeft gekregen.

Extraatje

De bijna 50-jarige zangeres heeft speciaal voor haar fans die het album al gekocht hebben besloten om het nummer eind deze maand ook uit te brengen als cd-single. Als extraatje komen op de single ook nog een aantal andere nooit verschenen tracks van Spigt te staan.

Tip de redactie