Levende krokodil gestolen op filmset Zoop

COBRA CORAL - De crew van de film 'Zoop in Zuid-Amerika' had deze week in Argentinië te maken met een wel zeer opmerkelijke diefstal. Een levende krokodil die in de rolprent voorkomt was van het ene op het andere moment verdwenen. Dat liet een woordvoerster van de producent dinsdag weten.

Het dier zat in een trailer die was vastgekoppeld aan een jeep. Dieven gingen er 's nachts met die jeep vandoor en namen op die manier, waarschijnlijk onbewust, ook het beest mee.

De politie vond de trailer en de krokodil 15 kilometer verderop. De planning van de filmopnamen is door de diefstal niet in de war geschopt.

Perplex

De dierentrainer die eigenaar is van de jeep moet het nog steeds zonder zijn voertuig doen. Regisseur Johan Nijenhuis kan nog nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. "We stonden natuurlijk perplex toen we merkten dat de krokodil was verdwenen. Ik kan me voorstellen dat de dieven helemaal niet wisten wat ze zagen toen ze ontdekten wat er eigenlijk in de trailer zat."

In Zoop in Zuid-Amerika vertrekken rangers naar het Andes-gebergte om de zeldzame De Loro-vlinder op te sporen en te redden. De vlinder dreigt uit te sterven door een hevige bosbrand.

De film is het derde deel van de succesvolle Zoop-serie. Zoop in Zuid-Amerika draait volgend jaar zomer in de bioscopen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie