Di-rect lost interne conflicten op (video)

AMSTERDAM - De leden van Di-rect hebben hun meningsverschillen uitgesproken. Dat vertelt drummer Jamie Westland. Gitarist Frans 'Spike' van Zoest en zanger Tim Akkerman lieten vorige week weten dat ze in de afgelopen zomer bijna uit elkaar waren gegaan wegens meningsverschillen.

Bekijk video

Het conflict zou zijn ontstaan doordat zanger Tim Akkerman deze zomer gaat trouwen met zijn hoogzwangere vriendin Stephanie.

Westland vertelt openhartig over de ruzie binnen de Haagse band. "In de media werd gedaan alsof het conflict alleen tussen Tim en Spike plaatsvond", vertelt hij. "Maar eigenlijk ging het tussen ons allemaal."

Heftig

Jamie en Bas kozen partij voor Spike, die Tim ervan beschuldigde te braaf te zijn. "Wij waren het enigszins met Spike eens, ook al kan hij dingen vaak nogal heftig brengen."

De ruzies zijn nu uitgepraat. "We zijn weer gewoon vier lieve vrienden." De bandleden concentreren zich weer op hun muziek. Ze gaven maandag het eerste optreden van hun theatertournee in het Circustheater in Scheveningen, waar ze oude nummers speelden als 'Rollercoaster' en 'Cool without you'.

Ook brachten ze nieuwe liedjes van hun nog uit te komen album ten gehore.

Tip de redactie