AMSTERDAM - Najib Amhali is de grote winnaar geworden van de Cabaret Awards 2006, een publieksprijs voor de beste cabaretiers van Nederland. Amhali kreeg veruit de meeste stemmen en won in de categorieën beste cabaretier 2006 en beste fansite. Ook in de filmindustrie werd maandag een grote prijs uitgeloofd.

In totaal werden er zes prijzen vergeven. Sara Kroos won in de categorie beste cabaretière, Arie en Silvester werden gekozen tot beste cabaretformatie en Brokstukken is aangewezen als grootste aanstormend talent. De Lama's ontvingen de prijs voor beste cabaretprogramma op televisie. De Cabaret Awards zijn een initiatief van de website Cabaretmagazine.nl. Omdat het moeilijk was alle winnaars bij elkaar te krijgen, krijgen ze de prijs uitgereikt na een voorstelling.

Gouden Film

'N Beetje Verliefd van Martin Koolhoven heeft sinds de première begin december 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. De film wordt daarom bekroond met de Gouden Film, aldus het Nederlands Film Festival maandag. Hoofdrolspeler Ad van Kempen reikt de prijs volgende week uit aan zijn tegenspeler Yes-R, die momenteel op vakantie is.

De film vertelt het verhaal van de half-Marokkaanse Omar (Yes-R) en zijn grootvader Thijs (Van Kempen). Zowel opa als kleinzoon zijn hevig verliefd en ze proberen elkaar te helpen bij de perikelen die ontstaan als gevolg van hun liefde. De cast bestaat buiten Yes-R en Van Kempen uit onder anderen Plien van Bennekom (Vonne), Tjitske Reidinga (Aafke) en Geert de Jong (Jacky).