LOS ANGELES - De mysterieuze dodelijke vergiftiging van de Russische ex-spion Aleksander Litvinenko wordt mogelijk twee keer verfilmd.

Na de bekendmaking van de plannen van de Amerikaanse acteur Johnny Depp, meldden media zondag dat ook regisseur Michael Mann een film over de spraakmakende affaire wil draaien.

De leidraad voor Mann vormt een nog te verschijnen boek dat wordt geschreven door de weduwe van Litvinenko. De studio Columbia Pictures bood 1,5 miljoen dollar voor de rechten van het "definitieve verhaal", zoals het boek al is aangekondigd. Depp overweegt de verfilming van een boek dat wordt geschreven door de redactiechef van de krant New York Times in Londen.

Litvinenko leefde in ballingschap in de Britse hoofdstad. Kort voor zijn dood suggereerde de dissident dat Moskou achter de vergiftiging met het radioactieve polonium-210 zat. Hij stierf op 23 november vorig jaar.

Naar verluidt bestaan er ook plannen om Litvinenko's eigen boek Blowing Up Russia: Terror From Within uit 2004 te verfilmen.