AMSTERDAM - Kevin Federline wil 40 miljoen euro van zijn bijna ex-vrouw Britney Spears, zo melden verschillende media vrijdag. Als de popzangeres ingaat op deze eis zal Federline de strijd om de voogdij opgeven.

In november diende de 25-jarige Spears de scheidingspapieren in bij de rechtbank. De zangeres en Federline hebben samen twee zoontjes, Sean Preston en Jayden James. Spears liet in de scheidingspapieren optekenen dat ze de voogdij over de kinderen wil.

Federline gaat daar niet mee akkoord. "Kevin geeft de strijd alleen op als Britney met geld over de brug komt", zo zeggen bronnen rondom de rapper.

Geschrokken

Naar verluidt zou Spears erg geschrokken zijn van het voorstel van Federline. "Ze is bang dat Kevin haar financieel uitkleedt", zo zeggen vrienden van Spears. "Ze moet er niet aan denken dat ze haar kinderen verliest."

Eerder deze week werd bekend dat de twee een tijdelijk akkoord hebben bereikt om het hoederecht over hun kroost te delen. Dit akkoord is echter maar een maand geldig. Federline mag de kinderen momenteel drie middagen per week bezoeken in het huis van de zangeres.