LOS ANGELES - Cameron Diaz en Justin Timberlake zijn uit elkaar. De actrice en de popster bevestigden in een donderdag uitgegeven verklaring de al weken circulerende geruchten dat hun relatie over is.

Bekijk video

"Wij hebben onze romantische relatie beëindigd en dat met wederzijds goedvinden en als vrienden gedaan, met voortdurende liefde en respect voor elkaar", aldus de in Californië uitgegeven verklaring.

Timberlake (25) en Diaz (34) waren sinds in 2003 samen. In 2005 was er nog speculatie over een bruiloft in Zuid-Frankrijk.

De speculaties over een breuk bereikten eerder deze week een nieuw hoogtepunt toen Diaz verstek liet gaan op de eerste dag van de nieuwe tournee van Timberlake, FutureSex/LoveShow. De zanger zei toen tegen het publiek: "Soms is liefde niet makkelijk."

Bindingsangst

Diaz had in november tijdens een talkshow met Ellen DeGeneres gezegd dat zij last heeft van bindingsangst. Us Weekly schrijft dat Timberlake inmiddels troost heeft gevonden in de armen van Diaz' grootste vijand, actrice Scarlett Johansson (22).