BAARN - Niet één maar twee 'gewone' Nederlanders mogen vrijdagavond meedoen met Dancing On Ice van RTL4. Actrice Petra Kagchelland heeft de laatste plaats voor de SBS6-variant Sterren Dansen Op Het IJs veroverd.

Donderdagavond streden op RTL4 tien ijsdansers en ijsdanseressen tegen elkaar om de laatste plaats in het RTL4-programma. De jury kon uiteindelijk niet beslissen en zowel Antoni Wanders (21) uit Breda en de 38-jarige Cindy Langejan uit Amsterdam mogen door.

Schaatsen

Meer dan duizend mensen waren donderdagmiddag naar Baarn gekomen voor de audities. "Het aantal belangstellenden is boven verwachting, zeker omdat we pas twee dagen geleden naar buiten brachten dat we hiervoor mensen zochten", aldus een woordvoerder van RTL4.

Ondanks de duidelijke oproep voor een ijsdanser, kwamen er volgens hem nog redelijk veel mensen zonder schaatsen opdagen.

Brard

Gelijktijdig met RTL4 was donderdagavond ook een ijsdansprogramma op SBS6. Daarin streden vijf bekende Nederlanders, onder wie presentator Mike Starink en Patty Brard om de laatste plaats van Sterren Dansen Op Het IJs, dat ook vrijdagavond de eerste 'echte' uitzending heeft.

ONM-actrice en model Petra Kagchelland was al de favoriet van de jury en ook het publiek stemde op haar. Ze mag vrijdagavond meedoen met dertien andere bekende Nederlanders en hun danspartner.