AMSTERDAM - Meryl Streep speelt de hoofdrol in de verfilming van de ABBA-musical 'Mamma mia!'. Dat meldt het filmvakblad Hollywood Reporter donderdag.

De musical is gebaseerd op 22 liedjes van de populaire Zweedse popgroep uit de jaren zeventig, zoals 'Dancing queen', 'Take a chance on me' en 'The winner takes it all'.

Het is de eerste keer dat Streep in een musical te zien zal zijn, hoewel ze vorig jaar wel al zingend te bewonderen was in 'A prairie home companion', een film van de vorig jaar overleden regisseur Robert Altman.

Liefdesleven

'Mamma mia!' vertelt het verhaal van een aanstaande bruid die is opgegroeid op een Grieks eiland. Omdat haar moeder toen ze jong was een wispelturig liefdesleven had, weet ze niet wie haar vader is. Op haar bruiloft nodigt ze daarom drie potentiële vaders uit. Streep speelt de moeder. Wanneer de opnamen van de film van start gaan, is niet bekend.

De musical 'Mamma mia!' was te zien op West End, Broadway en in Las Vegas. Ook de Nederlandse versie, met Simone Kleinsma in de hoofdrol, was een succes. Naar schatting hebben wereldwijd twintig miljoen mensen de musical gezien.