AMSTERDAM - 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' is de grote winnaar geworden bij de People's Choice Awards. Het piratenavontuur won de prijs voor beste film en beste drama.

Hoofdrolspeler Johnny Depp won in de categorieën beste mannelijke ster en beste mannelijke actieheld. Met tegenspeelster Keira Knightley won hij tevens de prijs voor beste koppel op het witte doek.

Via een satellietverbinding liet Depp weten verlegen te worden. "Het feit dat deze prijs van het publiek komt, maakt het een stuk specialer. En bedankt dat jullie me van de straat houden. Jullie zijn de baas."

Jennifer Aniston

Andere winnaars waren dinsdag Jennifer Aniston (beste vrouwelijke ster), Ellen DeGeneres (beste talkshowpresentatrice), Justin Timberlake (beste r&b-nummer), Eva Longoria (beste vrouwelijke tv-ster) en Patrick Dempsey (beste mannelijke tv-ster).

De People's Choice Awards gelden als de belangrijkste Amerikaanse publieksprijzen voor film, muziek en televisie. De uitreiking vond dit jaar voor de 33e keer plaats. De show werd gepresenteerd door Queen Latifah.