LOS ANGELES - Britney Spears en Paris Hilton waren in 2006 de slechtst geklede vrouwen ter wereld. Dit schrijft modegoeroe "Mister Blackwell" in zijn 47e jaarlijkse Worst Dressed List, die dinsdag (plaatselijke tijd) is gepubliceerd, aldus de International Herald Tribune.

Bekijk video

De manier waarop Spears en Hilton zich kleden, is "stijlvrij en van mode gespeend", aldus Mr. Blackwell, die zelf niet meer actief is in de designerwereld, maar al decennia optreedt als modecriticus.

Screamgirls

Hij geeft hen de bijnaam Screamgirls (schreeuwmeisjes) mee. In hun outfit ziet het tweetal Spears en Hilton er volgens hem geregeld uit als "erwten in een overbelichte peul".

Tweede op de lijst is Camilla Parker-Bowles, de echtgenote van de Britse kroonprins Charles: "In hoeden met veren die ooit mode waren, lijkt zij op een versteende parkiet uit de Juratijd. Een koninklijk wrak." Zij krijgt de bijnaam Duchess of Dowdy (Hertogin van Sjofel) mee.

Mr. Blackwell is vriendelijker met vrouwen die zich op een 'fabelachtige' manier onafhankelijk opstellen van de heersende mode, zoals actrice Helen Mirren (The Queen) en Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.