LEEUWARDEN - De redding van de paarden op 3 november in Marrum wordt mogelijk onderwerp van een bioscoopfilm. Mickey Nijboer, bedenker van de reddingsactie, spreekt woensdag in Leeuwarden met filmproducent Willem Zijlstra over het plan.

De directeur van het Amsterdamse FourOne Media benaderde Nijboer omdat het "een typisch Hollands verhaal is waarin moed en doorzettingsvermogen van onverwachte kant redding bracht".

De film zou na de zomer moeten worden opgenomen en volgend jaar in de bioscopen draaien. Voor de coproductie zoekt Zijlstra naar een televisiezender. Hij stelt met verschillende zenders in gesprek te zijn.

De producent was tot een half jaar terug als directeur drama, comedy en soap bij Endemol verantwoordelijk voor onder meer Baantjer, Evelien en Gooische Vrouwen. Met zijn eigen FourOne Media hoopt hij onder de werktitel De Paarden van Marrum een echte familiefilm te maken.

Hoe de film er precies uit gaat zien weet hij nog niet. "Of we het zwaar gaan dramatiseren of heel realistisch maken weten we nog niet. Het is allemaal nog in een pril stadium."