AMSTERDAM - Cas Jansen vindt zichzelf een echte 'relatieman', geen 'singleman'. De acteur, die nu anderhalf jaar vrijgezel is, heeft ontdekt dat hij het fijn vindt met iemand samen te zijn. Het is voor hem echter alles of niets. "Ik heb geen behoefte aan halfslachtig gedoe", vertelt hij in het tijdschrift Flair.

De 29-jarige Jansen, die vijf jaar lang een relatie had met de Nederlandse zangeres Sarah, is geen fan van onenightstands. "Als single ontkom je er niet aan, hè. Maar mijn probleem is dat ik veel liefde heb te geven en dan is zo'n onenightstand natuurlijk weinig bevredigend."

De acteur heeft naar eigen zeggen zijn naïviteit verloren. Maar hij gelooft nog altijd in de ware liefde. "Mijn enige voorbeeld is de liefde die mijn ouders voor elkaar voelen: die is grenzeloos", vertelt hij. "Zij waren elkaars eerste liefde en zij gaan met elkaar het graf in. Zo wil ik het ook."

Cas Jansen werd bekend met zijn rol als Julian Verduyn in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Hij kreeg veel lof voor zijn rol in de politiefilm 'Lek'. Momenteel is hij te zien in het toneelstuk 'Sexual perversity'.