AMSTERDAM - Bindi Irwin, het 8-jarige dochtertje van de vorig jaar overleden Steve Irwin, staat niet onder zware druk. Dat zei haar manager volgens de BBC op de Australische radio. Het dochtertje van de 'Crocodile Hunter' reist deze week door Amerika om haar tv-serie Bindi, The Jungle Girl onder de aandacht te brengen.

Het jonge sterretje verschijnt in verschillende talkshows en is aanwezig bij een galadiner met Australische sterren als Russell Crowe en Naomi Watts. Maar volgens haar management wordt zij tot niets gedwongen. "Als Bindi geen zin heeft om iets te doen, dan doen we het gewoon niet", zegt manager John Stainton.

Wel geeft Stainton toe dat de trip voor Bindi emotioneel zwaar zal zijn. Vooral de constante confrontatie met de dood van haar vader kan volgens hem problemen opleveren. "Dat gaat zeker pijn doen."

Steve Irwin, die bekend werd met zijn natuurprogramma op de Amerikaanse zender Animal Planet, kwam in september op 44-jarige leeftijd om het leven. Hij maakte onderwateropnamen voor zijn televisieshow toen een pijlstaartrog hem in het hart stak.