AMSTERDAM - Gwen Stefani ziet Madonna als haar grote voorbeeld. "Ik heb haar vroege werk altijd als inspiratiebron gebruikt, of eigenlijk letterlijk gekopieerd zelfs", vertelt ze in de Amerikaanse editie van het tijdschrift Elle.

Volgens het blonde stijlicoon zijn er veel overeenkomsten tussen de twee zangeressen. "We hebben allebei Italiaans bloed en een Britse echtgenoot."

Ook op het persoonlijke vlak is het koek en ei tussen de popsterren. "Ik ben bij haar op bezoek geweest en ze was ontzettend aardig tegen me", zegt de artieste, die getrouwd is met de Britse rocker Gavin Rossdale.

Dansmuziek

Madonna stond echter niet te juichen toen Stefani haar vertelde dat zij een soloalbum, geïnspireerd op dansmuziek uit de jaren tachtig, wilde maken. "Ze rolde even met haar ogen. Maar verder was het okee."

De 37-jarige zangeres, die doorbrak met de skaformatie No Doubt, heeft inmiddels twee soloplaten uitgebracht, 'Love. Angel. Music. Baby' en 'The sweet escape'. Ze had hits met nummers als 'What you waiting for' en 'Hollaback girl'.