LONDEN - Een exclusieve foto in bikini van de toekomstige Britse prinses Kate Middleton is al minstens 20.000 tot 25.000 pond (30.000 tot 35.000 euro) waard.

Bekijk video

Een vergelijkbare foto mét haar vriend, de troonopvolger prins William, levert bij de Britse roddelpers nog meer geld op. Dat meldde dagblad The Times dinsdag na een inventarisatie bij de tabloids .

De vriendin van troonopvolger prins William, die dinsdag 25 werd, is nog geen lid van het koninklijk huis, maar een simpel kiekje van haar op straat doet minstens 250 pond. Zeker als er meer aan de hand is, zoals eerder deze week toen ze een parkeerbon kreeg, lopen de bedragen die boulevardbladen overhebben voor een foto al snel op tot meer dan 1000 pond (1500 euro).

Dinsdag belegerden opnieuw meer dan tien fotografen en cameraploegen de woning van Middleton in de West-Londense wijk Chelsea. De media-aandacht voor de Britse is enorm toegenomen nu geruchten gaan dat het stel zich in 2007 verlooft.

Bezinning

Advocaten van Middleton hebben de pers herhaaldelijk opgeroepen tot bezinning te komen. Sinds de dood van Diana gelden strengere regels met betrekking tot de bescherming van privacy om zo het hinderlijk volgen van beroemheden aan banden te leggen.

Maar een fotograaf van The Times zegt dat het moeilijk wordt echt een einde te maken aan het achtervolgen van Middleton. Veel fotografen werken op freelancebasis, waardoor hun activiteiten vaak lastig zijn te achterhalen.

Proefproces

De advocaten van de Britse kroonprins Charles bereiden een proefproces voor om de privacy van Kate Middleton, de vriendin van prins William, te beschermen. Volgens de krant onderzoeken de advocaten in hoeverre ze via de huidige wetgeving opdringerige fotografen in bedwang kunnen houden.