AMSTERDAM - Ali B is genomineerd voor de Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs. Deze prijs gaat naar de meest irritante bekende Nederlander in een televisiereclame. De rapper werd genomineerd voor zijn optreden in een commercial van Celebrations chocolade.

De prijs werd vorig jaar gewonnen door Beau van Erven Dorens voor zijn optreden in witte onderbroek in de reclame van telecomaanbieder Scarlet.

Naast Ali B zijn De Toppers Gerard Joling, Gordon en Rene Froger genomineerd, voor hun bijdrage aan de tv-spot van C1000. Jort Kelder wordt evenmin gewaardeerd voor zijn rol als online boekhouder in de Asperion-reclame.

Louis van Gaal viel niet in de smaak met zijn optreden voor de MediaMarkt, net zo min als Janneke Brinkman in de Activia-reclame.

Commercials

Ook de nominaties van de Loden Leeuw voor de meest irritante tv-commercial zijn bekend. Bavaria, Pearle, Lu-koekjes, Ohra, Vicks, MediaMarkt, Loi, Cif, Danone en UPC strijden om de niet geliefde bokaal.

Vanaf dinsdag kan gestemd worden via de website van de organisatie. De winnaars van de Loden Leeuw worden op 22 januari bekendgemaakt in het televisieprogramma Radar.