AMSTERDAM - Renate Verbaan wil de naam van haar vriend Winston Gerschtanowitz niet aannemen wanneer ze hem het jawoord zou geven. "Ik wil over een jaar, misschien over vijf jaar trouwen en kinderen krijgen", vertelt de 27-jarige presentatrice deze week in glamourblad Glossy.

"Maar het zou wel handig zijn als ik mijn eigen achternaam houd."

Het voormalige model heeft nu zes jaar een relatie met Winston, wiens achternaam vaak verkeerd wordt gespeld. Haar relatie met de acteur en presentator gaf tijdens het begin van haar carrière als vj bij TMF veel scheve gezichten. "In eerste instantie was ik vooral het vriendinnetje van Winston", verklaart ze. Mijn vriendje zou alles wel voor me geregeld hebben."

Aanbod

Renate werd vorig jaar door RTL benaderd om daar te komen werken. Toen wees ze het aanbod af, omdat ze naar eigen zeggen nog fouten kon maken bij muziekstation TMF. Na een klein jaar is ze opnieuw om de tafel gaan zitten met RTL en tekende ze alsnog een contract.

Ze presenteerde het programma Beauty & The Nerd en is tegenwoordig op RTL 5 te zien met de follow-up, Revenge of the Nerds.