AMSTERDAM - Het gezicht van Halina Reijn was niet zacht genoeg voor de hoofdrol in de film Zwartboek. Dat vertelt de actrice in het glamourblad Glossy.

"Paul Verhoeven vond dat mijn uiterlijk beter paste bij de rol van Ronnie", zegt Reijn, die in de oorlogsfilm de rol speelt van een Nederlands meisje dat heult met de Duitse bezetter.

De 31-jarige brunette moest toezien hoe de hoofdrol werd toebedeeld aan haar collega Carice van Houten. "Ze vonden mijn gezicht uitgesproken, terwijl ze een zachter gezicht zochten", vertelt ze. "Dat is heftig om te horen."

Positiefs

De actrice, die eerder te zien was in de films 'Zus & zo' en 'Grimm', is inmiddels gewend aan de reacties die haar uiterlijk oproept. "Ik probeer het om te zetten in iets positiefs", zegt ze. "Als je positief over jezelf denkt, voel je je beter en beschouw je de wereld om je heen ook positiever."

Voor haar nieuwste film 'Blind', die in februari in première gaat, hoefde de actrice zich over haar uiterlijk niet druk te maken. In de film speelt Reijn een verminkte vrouw, die een liefdesrelatie aangaat met een blinde jongen. "Ze juichten zelfs als ik er slecht uitzag", lacht ze. "Dat was pas een bevrijding."