AMSTERDAM - Actrice Angelina Jolie heeft Madonna's adoptie van een Afrikaans jongetje illegaal genoemd. "Persoonlijk blijf ik liever aan de goede kant van de wet", zei de filmster, ook een adoptiemoeder, in een vraaggesprek met een Frans tijdschrift.

Volgens The New York Daily News van maandag zal het niet lang duren voor Madonna met een weerwoord komt. "Madonna wist van de situatie in Malawi, waar het jongetje is geboren. Dat is een land zonder echt legaal adoptiesysteem."

De 48-jarige Madonna en haar man Guy Ritchie kregen veel kritiek omdat ze de nu zestien maanden oude David Banda dit najaar meenamen naar hun huis in Londen. Velen, onder wie mensenrechtenorganisaties, meenden dat de overheid de procedures voor de ster had versneld. Het stel hoopt over een jaar de definitieve voogdij te krijgen.

Kinderen

Jolie adopteerde voordat ze een relatie kreeg met Brad Pitt twee kinderen, uit Ethiopië en uit Cambodja. Pitt liet maandag weten meer kinderen te willen. "We laten het jullie weten als er iets op stapel staat", aldus de 43-jarige Pitt tegen People.