AMSTERDAM - Het programma dat Steve Irwin aan het maken was toen hij door een pijlstaartrog werd doodgestoken, is deze maand te zien op televisie. Ocean's Deadliest wordt op 21 januari uitgezonden op Discovery Channel. De beelden waarop is te zien hoe de 44-jarige Irwin wordt gestoken en sterft, worden niet vertoond.

Eerder deze week werd de tape met de ruwe opnamen teruggegeven aan zijn weduwe, die de beelden niet wil vrijgeven. De politie had ze gebruikt in het onderzoek naar de dood van Irwin. Alle kopieën zijn inmiddels vernietigd.

Irwin, die bekend werd als The Crocodile Hunter, kwam begin september om het leven toen de rog hem in de hartstreek stak. Hij was onderwateropnamen aan het maken bij het Great Barrier Reef in de Koraalzee, ten noordoosten van Australië. De beelden die Discovery Channel deze maand uitzendt, zijn gemaakt in de week voor zijn overlijden.

De overige makers van de show laten weten dat de montage van het programma ze veel moeite heeft gekost. Ze waren erg aangeslagen door het overlijden van Irwin, maar hadden de contractuele verplichting om het programma af te ronden.