Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze eerste week van het nieuwe jaar dat Mariska de Bauerbruid wordt, Linda de Mol haar Porsche uit stinkt, de drankzusters weer opdraven, sterschaatsen veel oplevert en Botox-spuitende sterren misdadigers zijn. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Zelf bedachte Bauerjurk

Nog steeds heeft Frans Bauer zijn Mariska niet ten huwelijk gevraagd. Maar dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. Sterker nog, de trouwlocatie is al bekend. Nu alleen de datum nog. Mariska heeft ook al ideeën over haar trouwjurk. Die zal ze niet kant en klaar kopen, maar zelf ontwerpen. 'Het model dat ik wil, is niet te koop in de winkel' zegt ze in Privé. Omdat Mariska vindt dat ze door haar kledingontwerpen voor de V&D genoeg ervaring heeft met kleding bedenken, is ze niet bang zelf aan de slag te gaan. 'Ik ga niet verklappen hoe hij er uit gaat zien, maar dat hij bijzonder wordt, staat vast'. Je moet maar durven. Op de belangrijkste dag van je leven, waarop héél Nederland zal meekijken, in een zelfbedachte bruidsjurk verschijnen. En dat op basis van dat hele kleine beetje ervaring voor familiewinkel V&D.

Zure kool

Linda de Mol klaagt regelmatig over haar gewicht. De tv-diva heeft de neiging flink uit te dijen als ze niet oplet. Ze heeft een personal trainer in dienst die haar verplicht rondjes laat rennen om strak te blijven. En ook gaat ze regelmatig op dieet. Dat ze daarbij soms vreemde dingen probeert, blijkt uit Privé. Linda toerde door het Gooi met de ramen van haar auto open. De reden daarvoor was haar dieet. Ze dronk onder andere zuurkoolsap om af te vallen. Zelf had ze geen last van die sappen, maar toen ze een keer in haar eigen auto stapte, botste ze tegen een muur van zure lucht aan. Getsie! Privé meldt ons dat Linda inmiddels weer is gestopt met lijnen. Of de zure walm uit haar dure Porsche is verdwenen, vertellen ze ons helaas niet.

Proost, Bonnie

Vorige week al schreven we over de 'zuipzusters' Viola Holt en Bonnie St.Claire. De twee dames krijgen een tv-programma waarin ze feestjes aflopen. De roddelbladen vrezen dat dit de drankverslaving van Bonnie in de hand zal werken. Maar Bonnie zelf denkt van niet: 'Ik geloof dat ik al 25 keer ben gestopt met drinken en nóg denken de mensen dat als ik een spaatje bestel, het een glas jenever is'. Inmiddels drinkt ze weer alcohol, maar ze laat zich niet meer gedachteloos vollopen. Zegt ze. En ze schenkt nog eens een wijntje in tijdens het etentje met Privé: 'Ik ben niet zo'n eter, maar de wijn erbij smaakt heerlijk!'. Een woordvoerder van tv-zender Tien vindt het zelfs nodig te melden dat de dames maar drie glazen per opname drinken. 'Maar wat ze thuis doen, daar hebben we geen invloed op', dekken ze zich in. Volgens Story is het inmiddels zo ernstig met Bonnie gesteld dat ze al in de olie raakt van een enkele kersenbonbon.

IJskoud zakken vullen

Lekker een beetje schaatsen en daar nog goed voor betaald krijgen, wie wil dat nou niet? De artiesten staan dan ook in de rij om mee te mogen doen met het sterrenschaatsen, dat nu op tv is. Hoewel ze flink moeten oefenen, krijgen ze er zeer royaal voor betaald. Volgens Party halen alle B-artiesten met het programma in één keer hun jaaromzet binnen. Want per week vangen ze vierduizend Euro, en dat maar liefst vijf maanden lang. Wie wil daar niet voor op zijn kont vallen? Jody Bernal wel, en ook oud voetballer John de wolf, zangeres Maud, schaatser Hein Vergeer en sterrenkapper Mari van de Ven in elk geval wel. 'IJskoud zakken vullen' noemt Party deze ijzige schnabbel dan ook.

Misdadigers

In Party mag verslaggever Ger Lammens elke week een boekje open doen over de showbizz. Vaak dreutelt hij wat over seniore B-sterren, maar deze week houdt hij een vlammend betoog tegen cosmetische chirurgie. Al die dames die aan de Botox gaan, het zou verboden moeten worden. Sterker nog: Botox staat op de lijst met gevaarlijke stoffen als er een biologische/chemische oorlog zou plaatsvinden. 'Onze sterren zouden op de lijst van onze AIVD, de geheime dienst, moeten staan!' schrijft hij verontwaardigd. Linda de Mol is niet wijs dat ze het spul gebruikt en ook Patty Brard, Patricia Paay en Connie Breukhoven kunnen heel goed zonder. Kijk maar naar Mies Bouwman, die is ook mooi en puur natuur. Tsja, of dat nou iemand is met wie voornoemde dames vergeleken willen worden? Het toppunt vindt de redacteur echter dat op RTL-4 het programma 'Gewoon mooier' wordt uitgezonden. Daarin kunnen mensen met een sms-wedstrijd een cosmetische ingreep winnen. Geweldig goed bedacht, vinden we persoonlijk. We vrezen dan ook dat de oproep van de kalende rimpelmans in Party geen gehoor zal vinden bij sterren of gewone mensen.