AMSTERDAM - Hij werkt zich drie slagen in de rondte, maar als het op versieren aankomt, steekt Jan Smit geen vinger uit. "Ik ben absoluut een luie versierder. Geworden dan", zegt de zanger in de jongste uitgave van de Hitkrant.

Jan wijt zijn luie gedrag aan het feit dat iedereen altijd naar hem toekomt. "Dat is een voordeel: je hebt heel snel een gesprek."

Als een meisje eenmaal op hem is afgestapt, vindt Jan het belangrijk dat ze direct is. Hij houdt er niet van een hele avond met een meisje te praten zonder resultaat. "Zeg gewoon wat je leuk vindt, en ja of nee. Wat dat betreft ben ik ook makkelijk aan de haak te slaan."

Afknapper

Toch zitten er best wat haken en ogen aan het versieren van Jan Smit. Zo mogen meisjes niet al te veel over hem willen praten. Complimenten over hoe geweldig hij is en hoe mooi zijn liedjes zijn vindt Jan een afknapper. "Met zo'n meisje lukt het ook niet: dan kun je alles doen en laten wat je wil, want zij vindt het toch allemaal goed."

Jan is sinds kort weer vrijgezel. Vorige maand liep zijn relatie met presentatrice Ellemieke Vermolen op de klippen, met wie hij twee maanden samen was.