AMSTERDAM - Ze deelt het bed met de toekomstige koning van Engeland, maar dat betekent niet dat ze haar auto overal mag parkeren. Kate Middleton, de vriendin van prins William, heeft een boete van honderd pond (150 euro) gekregen omdat ze haar blauwe Volkswagen Golf verkeerd had geparkeerd.

Bekijk video

"Voor iedereen gelden dezelfde regels", verklaart de politie in de Britse krant The Sun.

De 24-jarige brunette had haar auto vlak bij haar appartement in de Londense wijk Chelsea geparkeerd, waar ze hem gewoonlijk ook neerzet. Ze had alleen een bordje over het hoofd gezien waarop staat dat de vergunningen van bewoners van de wijk waren verlopen.

Volgens een ooggetuige werd ze niet herkend door de parkeerwachter die haar op de bon slingerde en kreeg ze zelfs een grote mond van hem.

Verloving

In Groot-Brittannië wordt de laatste tijd druk gespeculeerd over een verloving van Kate en Wiliam, zeker nu Kate als eerste ongehuwde partner met kerst was uitgenodigd bij de koninklijke familie. Naar verluidt heeft ze de invitatie afgeslagen, omdat ze liever eerst met William wil trouwen voor ze bij het kerstdiner aanschuift.