STAPHORST - De populaire rapper Ali B. zal geen juridische stappen ondernemen tegen de gemeente Staphorst. Na een gesprek met de gemeente in "goede sfeer" hebben de advocaat en het management van de rapper besloten de strijd te staken. Dat maakten beide partijen donderdag bekend.

Ali B. wilde de gemeente aanklagen wegens smaad omdat die ten onrechte het bericht zou hebben verspreid dat de rapper in de buurt van een rouwstoet vuurwerk had afgestoken.

Woensdag 27 december stak Ali op het marktplein van het christelijke dorp vuurwerk af bij de lancering van de nieuwe radiozender TMF Radio. Regionale media meldden dat op dat moment enkele honderden meters verderop de begrafenis van een 19-jarige jongen aan de gang was.

Volgens Ali B was dat niet zo. Hij achterhaalde dat de begrafenis later in de middag in Staphorst plaats zou vinden en dat de rouwstoet op dat moment in Meppel was.

Onjuist

Burgemeester Alssema gaf in het gesprek aan dat de berichtgeving van de gemeente over de plaats van de uitvaartdienst inderdaad onjuist was. "Van een rouwstoet langs het marktterrein tijdens de lancering van de radiozender was geen sprake."

In een verklaring maken het management van Ali B. en de gemeente bekend "de ontstane ophef te betreuren en het voorval nu als afgedaan te beschouwen".