AMSTERDAM - Acteur Tygo Gernandt speelt een hoofdrol in de Dunya & Desie-film. Dat heeft producent Lemming Film donderdag bekendgemaakt. Gernandt speelt de nieuwe vriend van Desie.

De acteur en de regisseuse Dana Nechushtan werkten eerder samen voor de thriller Offers. Hij speelde toen een Nederlandse moslimterrorist.

Nechushtan is blij dat ze een tweede film met Gernandt gaat maken. "Tygo is een leuke acteur om te transformeren", vindt ze. "In Offers hadden we al zijn haar eraf gehaald. En ook in deze film hebben we weer iets bijzonders voor hem in petto."

Marokko

Het verhaal van de eerste speelfilm over de vriendinnen uit verschillende culturen pakt de draad op twee jaar na het einde van de laatste serie afleveringen. Dunya (Maryam Hassouni) moet naar Marokko om te worden uitgehuwelijkt aan een achterneef. Desie (Eva van de Wijdeven) reist tegelijkertijd naar Marokko om haar vader te vinden.

De televisiereeks over twee puberende vriendinnen heeft de afgelopen jaren een trouwe schare fans aan zich gebonden. Dunya & Desie heeft talloze prestigieuze nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept.

Opnames

De opnames van de film starten eind januari en vinden grotendeels in Marokko plaats. Dunya & Desie in Marokko, zoals de werktitel luidt, moet in het najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.