AMSTERDAM - Nu tussen de tv-concerns SBS en RTL een tweede ijstijd is aangebroken troeven zij elkaar ook af met de prominente deelnemers aan hun ijsdansprogramma's.

SBS6 meldde donderdag dat zangeres Corry Konings de kunstschaatsen zal onderbinden in Sterren Dansen op het IJs. Een eerder genoemde deelnemer aan die show, zanger Dries Roelvink, is aan het twijfelen geslagen over zijn deelname.

Clown

Roelvink zet zoveel vraagtekens bij zijn ijsdansvaardigheden dat hij vermoedt dat hij de clown van de show zal worden. Dat weigert hij en daarom wil hij zich terugtrekken, maar een definitieve beslissing hierover valt volgens een SBS6-woordvoerster pas donderdagmiddag.

Woensdag werd duidelijk dat beide concerns net als in 2006 een 'koude oorlog' zullen voeren over ijsdansshows. Om de strijd op te voeren hebben de tv-stations besloten de programma's dit jaar op dezelfde uitzenddag (vrijdag) in de schema's te plaatsen. Vorig jaar was dat niet zo. Toen schaatsten de SBS-prominenten op vrijdag en kwam RTL4 een dag later met Dancing on Ice.

Geheim

In de eerste reeks van de ijsdansshows begon SBS6 eerder aan de serie dan RTL4. Dit jaar beginnen beide zenders 12 januari. Van SBS was al bekend dat zijn versie vroeg in het jaar op de buis zou komen. RTL4 werkte echter in het diepste geheim aan een plan om 12 januari te starten. Pas vlak voor die datum wilde de zender daarmee naar buiten komen, om de concurrentie niet wijzer te maken. Toen woensdag duidelijk werd dat ook SBS op die datum begint, kwam RTL met zijn plan op de proppen.

Namens SBS6 doen sterren als zanger Thomas Berge, ex-wielrenner Jeroen Blijlevens, zangeres Sita en acteur Geert Hoes mee aan het ijsdansen. Dancing on Ice (RTL4) heeft namen als Regilio Tuur, Stella Gommans, Winston Gerschtanowitz en Kelly van der Veer.