AMSTERDAM - De populaire jongerenserie The O.C. stopt. De dramaserie is vier jaar lang op de buis geweest in de Verenigde Staten, maar televisiezender Fox trekt de stekker er uit vanwege teleurstellende kijkcijfers. De laatste aflevering is op 22 februari te zien in de VS.

Het einde van de serie zal een passende afsluiting zijn van het verhaal dat vier jaar geleden begon, zegt de maker van de soap Josh Schwartz in een verklaring.

In Nederland start deze maand op Veronica het derde seizoen van de serie over rijke jongeren in Orange County in Californië. The O.C. werd eerder op Net5 uitgezonden en trok ook in Nederland veel kijkers, onder meer door de populariteit van actrice Mischa Barton, die bekend is geworden door haar rol als Marissa Cooper in de serie.

Awards

The O.C. had eens torenhoge kijkcijfers in de Verenigde Staten. Tijdens het eerste seizoen van 2003 tot 2004 zaten wekelijks bijna tien miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Naar het laatste seizoen keken echter minder dan vier miljoen mensen. Vorig jaar won de serie in de VS nog wel vier Teen Choice Awards, onder meer voor beste acteur en actrice.