AMSTERDAM - De Talpa-flop 'Het land van Maas en Geel' mag dan van de buis zijn gehaald, presentator Cees Geel wordt gewoon doorbetaald. De zender stopte al na drie weken met de slecht bekeken uitzendingen van het programma, maar Geel krijgt volgens afspraak tien weken uitbetaald.

"Dat is wel goed geregeld", zegt hij deze week in het tijdschrift Nieuwe Revu. "Maar ik was liever doorgegaan, omdat het net op zijn plek begon te vallen."

De presentator en acteur vindt dat het praatprogramma geen eerlijke kans heeft gekregen. "We waren kansloos", kijkt hij terug. Hij haalt hard uit naar de beleidbepalers bij Talpa, dat nu door het leven gaat als Tien.

Frustrerend

"Het meest frustrerende is dat al na drie weken de stekker eruit is gegaan. Begin er dan niet aan." Volgens Geel zat er veel geld in het programma, omdat het live en vanaf locatie werd uitgezonden. "Als je het dan maar drie weken uitprobeert, dan had je er beter over moeten nadenken."

De 41-jarige Geel, die te zien was in films als 'Simon' en 'Vet hard', weet de situatie goed te relativeren. "Het is allemaal heel vervelend verlopen, maar je moet het niet belangrijker maken dan het is", zegt hij nuchter. "Het is en blijft werk."