AMSTERDAM - Dries Roelvink doet weer mee met 'Sterren dansen op het ijs'. Reinout Oerlemans heeft hem overgehaald om de schaatsen weer onder te binden. Dinsdag zag de blonde volkszanger af van deelname aan het programma, omdat hij het niet aandurfde.

De 48-jarige Dries zei bovendien zijn schnabbels in het land op vrijdag en zaterdag, de dagen van de liveshows van het ijsspektakel, moeilijk te kunnen afzeggen. Hij was bang dat hij contractuele verplichtingen had. Toen bleek dat de zanger vooral afzag van deelname omdat hij geen vertrouwen heeft in zijn eigen schaatsprestaties, besloot Oerlemans hem moed in te fluisteren.

Training

De zanger zal woensdag en donderdag, onder het toeziend oog van directeur Oerlemans van producent Eyeworks, de training met de overige tien kandidaten hervatten.

Tot de deelnemers aan het programma, dat in januari aan zijn tweede seizoen begint, behoren presentatrice Kristina Bozilovic, zangeres Sita, actrice Elle van Rijn, nieuwslezer Arend Langenberg en zanger Thomas Berge.