AMSTERDAM - Diddy komt met een vierde editie van 'Making the band' op MTV. Deze keer gaat hij in de realityserie op zoek naar mannelijk talent om een groep te vormen.

"Je moet echt kunnen zingen", zegt de rapper en platenbaas van Bad Boy Records in een oproep voor het programma. "Ik ben niet op zoek naar rappers."

De open audities voor de talentenjacht beginnen over twee weken in Los Angeles en eindigen drie weken later in New York. Degenen die niet naar de audities kunnen komen, kunnen een filmpje sturen naar MTV.

O-Town

Diddy, die eigenlijk Sean Combs heet, begon in 2000 met 'Making the band'. In de eerste editie van het programma werd de jongensband O-Town gelanceerd. Deze band, die na drie jaar werd opgedoekt, scoorde hits als 'Liquid dreams' en 'All or nothing'.

In de tweede serie van het programma ging de 37-jarige rapper op zoek naar talent voor een hiphopgroep. Deze poging liep uit op een fiasco waarbij Diddy na de lancering van de eerste cd de stekker uit de band trok wegens een gebrek aan talent.

Single

Danity Kane, de vrouwengroep die ontstond uit de derde reeks van het programma, stond in augustus nog hoog in de Amerikaanse hitlijsten met de eerste single 'Show stopper' van het titelloze debuutalbum.