AMSTERDAM - Michael Jackson heeft een verpletterende indruk achtergelaten op Will.I.Am. Dat vertelt de rapper van de Black Eyed Peas op de Amerikaanse muzieksite Billboard.

De rapper produceert het comebackalbum van de 48-jarige King of Pop en is onder de indruk van diens stem. "Michael zingt nog steeds als een nachtegaal."

De rapper, die eerder nummers produceerde voor onder anderen Justin Timberlake, Snoop Dogg en Nas, heeft vertrouwen in het album. "Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn. Het wordt óf een gigantisch succes óf een enorme flop, er is geen middenweg bij dit project."

Openbaar

Jackson bracht zes jaar geleden zijn laatste studioalbum uit, 'Invincible'. Sinds hij in 2005 werd vrijgesproken van kindermisbruik verscheen hij nog maar zelden in het openbaar.

Geld

In december gaf hij zijn eerste optreden in jaren tijdens de uitreiking van de World Music Awards in Londen. Zijn korte concert, waarbij hij enkele regels zong van 'We are the world', viel echter tegen na alle speculaties dat hij zijn hit 'Thriller' zou vertolken. Woedende fans eisten na afloop hun geld terug.