AMSTERDAM - Dries Roelvink ziet af van deelname aan het programma 'Sterren dansen op het ijs'. De volkszanger 'durft het niet aan'. "Ik heb zes keer getraind en het viel me zwaar tegen", vertelt hij dinsdag in de radioshow van Edwin Evers.

"Ik ben te prestatiegericht en wil graag winnen. Maar ik ben bang dat ik na de eerste of de tweede ronde afval en daarom zie ik er vanaf."

De liveshows van het ijsspektakel zijn op vrijdag en zaterdag en Dries had moeite om zijn schnabbels in het land op deze dagen te annuleren. "Er liepen een aantal contracten en het is niet makkelijk om deze om te zetten of af te zeggen", verklaart de 48-jarige zanger.

Stoel

Tv zender SBS 6 was volgens Roelvink 'niet blij' en heeft nog geprobeerd om de zanger over te halen om te blijven. "Ze riepen tegen me dat andere deelnemers ook met een stoel waren begonnen", zegt Dries. "Maar ik ben een beetje laf, ik durf het niet aan."

Aan het programma, dat komend voorjaar aan haar tweede seizoen begint, nemen in totaal elf bekende Nederlanders mee. Onder anderen presentatrice Kristina Bozilovic, zangeres Sita, actrice Elle van Rijn, nieuwslezer Arend Langenberg en de jonge zanger Thomas Berge binden de schaatsen onder. Presentator Bas Westerweel vult het gat van Dries Roelvink op.