HOOFDDORP - De politie en burgemeester van Staphorst hebben ten onrechte het bericht verspreid dat zanger Ali B vuurwerk zou hebben afgestoken in de buurt van een rouwstoet.

De advocaat van Ali B, Lauk Woltring, liet zaterdag weten dat de reputatie van de bekende rapper door de beschuldiging bewust beschadigd wordt. De zanger overweegt juridische stappen tegen de gemeente te nemen.

Ali B stak woensdag op het marktplein van Staphorst vuurwerk af om de nieuwe zender TMF Radio te lanceren. De rapper ging er van uit dat de muziekzender toestemming voor het afsteken van het vuurwerk had gevraagd. Volgens zijn advocaat zou de tourmanager van Ali B dit ter plekke bevestigd hebben gekregen. Na afloop bleek echter dat die toestemming er niet was.

Begrafenis

Regionale media berichtten dat tijdens het afsteken van het vuurwerk op enkele honderden meters afstand een begrafenis aan de gang was. Volgens Ali B was dat niet zo. Hij kwam te weten dat de bewuste begrafenis later in de middag in Staphorst plaats zou vinden en dat de rouwstoet op dat moment in Meppel was.