Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat de belegen zuipzusters er aan komen, de PC-Hoofttractor passé is, Ruud van Nistelrooy zijn portemonnee trok en prinses Laurentien vorstelijk geld verdient. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Beware of the zuipzusters

Nu het thema Gordon en Joling een beetje raakt uitgemolken, is het tijd voor iets nieuws. Het wordt: de zuipzusjes, een realitysoap met Viola Holt en Bonnie St Claire. De serie gaat 'het glas is half vol' heten, een olijke verwijzing naar de befaamde drankzucht van Bonnie. Privé grapt dan ook al meteen 'consumptie-Bonnie' en Party heeft het over de 'zuipzusjes'. De twee belegen dames zullen feestjes en party's gaan afstruinen en daar hoort natuurlijk een glaasje champagne bij. Of liever gezegd: een flesje of twee, drie. Viola en Bonnie moeten zelf erg lachen om hun serie en vinden het niet erg dat ze beiden belachelijk worden gemaakt. Beter dit, dan werkeloos thuiszitten, denken ze waarschijnlijk.

PC Hoofttractor passé

Dat in schoenen, haardracht, tassen en kleding een rage bestaat, begrijpen we nog wel. Maar in Amsterdam is het nu 'bon ton' om ook je vervoersmiddel aan je imago aan te passen. Voor de hippe hoofdstedelijke ouders is een bakfiets voor de kids onontbeerlijk (Mariska Hulscher, Daniëlle Overgaag, Martijn Krabbé). En wie even snel wil shoppen, pakt niet de fiets, maar verplaatst zich per scooter. We zagen al Estelle Gullit, Connie Breukhoven en Katja Schuurman op zo'n glimmend nieuw brommertje voorbijscheuren. Nadeel van de scooter: je wordt nat bij regen en je haar wordt geruïneerd door die helm. Daarom is het nieuwste speeltje de Mini Cooper. De grote terreinwagens - die PC Hoofttractor werden genoemd- zijn verruild voor de kleine kekke karretjes. En zo zien we in Weekend Estelle, Connie, Ellemieke Vermolen, Froukje de Both en zelfs Prins Bernhard jr. bij hun Mini staan.

Royale Ruud

In Weekend twee foto's van de voetballer Ruud van Nistelrooy. In Madrid werd Ruud aangesproken door een oude vrouw, die waarschijnlijk om een paar euro bedelde. In plaats van haar botweg af te poeieren, trok de voetballer zijn portemonnee. Royaal haalde hij een biljet van 50 euro tevoorschijn en gaf dat aan het omaatje. In de opgengeklapte knip schittert duidelijk zichtbaar zijn goldcard, voor Ruud is die 50 euro waarschijnlijk een fooitje. Leuk aan deze actie is, dat Van Nistelrooy zich waarschijnlijk niet bewust was van de camera. Zijn goede gebaar was dus écht gemeend. Niet zoals Paris Hilton, die ooit voor de camera's poseerde met een bedelaar die ze voor de foto een biljet van 100 dollar toestopte. Voor het Spaanse omaatje of de Amerikaanse bedelaar is het om het even. Zij konden weer een paar dagen vooruit met hun biljet.

Vorstelijk salaris

Ondanks haar koninklijke status werkt prinses Laurentien nog gewoon zelf voor haar centjes. Hoewel ze ongetwijfeld een uitkering uit de staatskas krijgt, sprokkelt ze nog een aardig zakcentje bij als mediatrainer. Twee dagen achtereen gaf ze een cursus in Brussel en streek daar bijna tweeduizend euro voor op. In Party rekenen royaltywatchers even voor ons uit dat dat per maand zo'n 25.000 euro is. Niet slecht, zeker niet als je bedenkt dat een minister in Nederland maandelijks 'maar' 9500 euro op de bank krijgt bijgeschreven. Prinses Petra verdient dus eigenhandig meer dan haar eigen lieve vader, politicus Laurens Jan Brinkhorst. Party is echter verheugd te melden dat Laurentien óók veel aandacht besteed aan goede doelen, zoals analfabetisme, blinden en slechtzienden. Hard werkende prinsessen passen immers niet in het ideaalbeeld van een sprookjesprinses. Die moet alleen maar mooi en lief zijn en de hele dag bezig zijn met liefdadigheid.

Hebbe, hebbe, hebbe

Hoe rijk je ook bent, iedereen vindt het leuk om cadeautjes te krijgen. Zo ook onze eigen Bekende Nederlanders. Ze lieten zich door Story fotograferen op de Miljonair Fair bij hun favoriete speeltjes. Sommigen lieten ongegeneerd weten dat ze 'hun' hebbeding wel héél graag cadeau zouden krijgen. Zo wil Winston Gerschtanowitz graag die leuke Spyker C8 Spyder van E 265.000 hebben en styliste Mariëlle Bastiaanse een jacht van 13 meter (E 465.000). Iets realistischer is wellicht Nicolette van Dam, die haar gouden jurk van Percy Irausquin à 25.000 van hem leende, maar het liefst zou houden. Ex-minnares van David Beckham, Rebecca Loos, bedelt om een hi-tech loopband van 8000 euro en Marijke Helwegen ziet zichzelf graag op een 2,61 meter brede plasma-tv van 70.000. Soapie Tanja Jess gooit het op de zielige toer. Ze ligt op een bed van 46.000 euro en vertelt heel zielig dat ze een hernia had en dus echt heel erg graag zo'n lekker bed zou willen hebben voor haar arme rug. Welk spreekwoord zou opgaan voor deze brutale BN'ers: 'wie niet waagt (vraagt), wie niet wint' of worden ze afgestraft met 'kindertjes die vragen, worden overgeslagen'?