AMSTERDAM - Ali B wordt aangeklaagd door de gemeente Staphorst. De gemeente en de politie van het Overijsselse dorp ondernemen stappen tegen muziekzender TMF en de rapper omdat zij woensdag vuurwerk afstaken op het dorpsplein.

Bekijk video

Met het afsteken van de vier honderduizendklappers lanceerden zij het nieuwe radiostation van de zender. Zij verstoorden hiermee echter de begrafenis van een 19-jarige jongen.

Op de website van de gemeente staat te lezen dat Ali B wordt vervolgd voor het illegaal afsteken van vuurwerk. TMF zal door de gemeente worden gesommeerd de kosten voor het opruimen van het vuurwerk te betalen.

Excuses

Eerder boden TMF en Ali B al hun excuses aan voor het vuurwerkincident. Zij zeiden niet te hebben geweten dat de begrafenis op hetzelfde moment plaatsvond. "Ik baal er erg van", schrijft de rapper op zijn website. "We waren daar niet van op de hoogte, anders hadden we het hele gebeuren afgeblazen."

De rapper heeft naar eigen zeggen nooit de inwoners van het dorp willen provoceren. "TMF noemt Staphorst het saaiste dorp van Nederland, ik heb juist willen laten zien dat dat helemaal niet zo is. Ik kwam woensdag met een heel goed gevoel over Staphorst thuis, het is heel vervelend hoe het gelopen is."

Het management van Ali B verklaarde vrijdagmiddag nog niet officieel op de hoogte te zijn gebracht van de juridische stappen die tegen de artiest worden genomen.