AMSTERDAM - Bonnie St. Claire wil stoppen met haar nieuwe programma 'Het glas is halfvol', waarvan de eerste uitzending dinsdag gepland staat bij Tien. De zangeres wil zich terugtrekken uit het project omdat ze te veel als drankorgel zou worden neergezet.

"Ze kunnen maar aan één ding denken en dat is het glas", vertelt de zangeres. St. Claire, aan wie een hardnekkig imago van alcoholiste kleeft. "De mensen kennen mij helemaal niet. Ik word meteen in een bepaald stramien geplaatst."

De 56-jarige blondine vertelt dat het nog niet definitief is dat het programma stopt. "De dingen moeten nog worden uitgesproken met Tien. Maar ik wil er in ieder geval mee ophouden", verklaart ze. "Ik wil de zender overigens niets verwijten. Ik vind alleen het format niet goed." St. Claire presenteert het programma samen met haar vriendin Viola Holt. Voor de wekelijkse show struinen de vriendinnen 'de leukste feestjes' van het land af.

Kaviaar

Maar volgens St. Claire zijn de feestjes helemaal niet leuk. Dat is ook een van de redenen dat ze wil stoppen met de show. "Ik kom op feestjes terecht die me geen mallemoer zeggen, zoals de Miljonair Fair. En dan sta ik daar kaviaar te eten, terwijl ik dat helemaal niet lust", verzucht ze. "Ik vind het niet leuk. Ik heb van al die feestjes helemaal niets opgestoken. Er zijn nog andere dingen in het leven, denk ik dan."

De zangeres maakt zich er kwaad over dat het programma alleen maar over rijkdom gaat. "Het zegt me allemaal helemaal niets. Er is zo veel armoede in Nederland en dan sta ik op zo'n Miljonair Fair."

Minderbedeelden

De zangeres is van plan in de toekomst op te komen voor de minderbedeelden in de samenleving. "Ik ben van plan om me in te gaan zetten voor de Voedselbank. Ik heb nog geen contact met die organisatie opgenomen, maar wil dat wel gaan doen. Ik wil een andere Bonnie laten zien."

Reactie Tien

De woordvoerder van Tien erkent dat St. Claire heeft aangegeven het 'met bepaalde inhoudelijke dingen' van het programma niet eens te zijn. Maar dat heeft volgens hem geen consequenties voor de show, waarvan dinsdag de eerste uitzending gepland is. "Bonnie was gewoon een beetje boos. Maar ze flapt er wel vaker dingen uit."

Het programma wordt wel enigszins aangepast nu de 56-jarige zangeres haar onvrede heeft geuit. "Zij en Viola zijn de hoofdpersonen in dit verhaal, dus als een van hen aangeeft niet tevreden te zijn dan houd je daar rekening mee. Er wordt zeker naar elkaar geluisterd", verklaart de woordvoerder. "We hebben een gezonde discussie met elkaar gevoerd."