NEW YORK - Duizenden fans hebben donderdag afscheid genomen van de op eerste kerstdag overleden soullegende James Brown. Zijn lichaam lag gedurende de middag en avond opgebaard in het historische Apollo Theater in de Newyorkse wijk Harlem.

Bekijk video

Daar stonden rond middernacht al mensen in de rij om hun idool de laatste eer te kunnen bewijzen. Dat berichtte The New York Times

De kist met Browns lichaam werd in de nacht van woensdag op donderdag per auto overgebracht van zijn woonplaats Augusta, in de zuidelijke staat Georgia, naar New York. Daar bracht een door twee paarden voortgetrokken rijtuig de zanger naar het theater waar hij in 1956 voor het eerst optrad en door de jaren heen veel grote successen vierde. Brown (73) stierf maandag aan de gevolgen van een longontsteking.

Rouwdienst

Browns lichaam wordt vrijdag teruggebracht naar Augusta, waar die dag in besloten kring een rouwdienst wordt gehouden. Voorafgaande aan de begrafenis op zaterdag hebben belangstellenden ook daar de gelegenheid afscheid te nemen van de 'Godfather of Soul'.