HILVERSUM - Na het vertrek van Erik de Zwart bij Radio 538 gaat Wessel van Diepen bij dat station de wekelijkse Top 40 presenteren. De Zwart suggereerde al eerder dat de presentator en man achter de Venga Boys het stokje van hem zou overnemen, maar Radio 538 maakte het maandag bekend.

Van Diepen wordt de zesde presentator van de radioversie van de bekende hitlijst. Joost den Draaijer, Jan van Veen, Ferry Maat, Lex Harding en dus Erik de Zwart gingen hem voor. De Zwart presenteerde afgelopen vrijdag voor het laatst en komende vrijdag zit Van Diepen achter de microfoon.

De Zwart presenteerde het programma sinds 1989. Wessel van Diepen werkt al sinds 1992 voor 538. Hij is vereerd met zijn nieuwe baan. "Op radiogebied is de Top 40 toch het hoogst haalbare voor een dj. Ik voel me als een puppy die zijn eerste lantaarnpaal ziet."

Wie de tv-versie van de hitlijst bij MTV gaat presenteren, is nog niet bekend, zo meldde een woordvoerster van dat station maandag. De Zwart gaf destijds aan dat Jeroen Nieuwenhuize daarop veel kans maakt.