AMSTERDAM - Hij heeft bijna de respectabele leeftijd van 60 bereikt, maar Sylvester Stallone deelt nog altijd rake klappen uit als bokser Rocky Balboa. Tijdens de opnamen van het zesde deel in de reeks 'Rocky'-films was Stallone wel voor het eerst aangewezen op pijnstillers.

"In alle vijf eerste delen bij elkaar had ik niet zoveel pijn als in het laatste", vertelt hij in het Amerikaanse blad People.

Zo brak de filmster zijn voet, had hij een enorme bult in zijn nek en scheurde hij zijn kuitspieren. "Dat komt doordat voor de gevechten niet van tevoren een choreografie was bedacht", verklaart Stallone. "Er was veel lichamelijk contact. Dan ontkom je niet aan blessures."

Lichaam

Gelukkig voor hem houdt de acteur zijn lichaam al 45 jaar in opperste staat van fitheid voor een film als 'Rocky'. "Bij het eerste deel had ik nog niet zo'n fantastisch lichaam. Maar dat was aan het begin van het tijdperk van actiefilms. Toen kwam Arnold Schwarzenegger op en sindsdien probeer ik hem bij te benen."

Voor 'Rocky Balboa' schreef Stallone niet alleen het script zelf, maar nam hij ook de regie en de hoofdrol voor zijn rekening. Hij kruipt opnieuw in de huid van de fanatieke bokser Rocky. Die heeft het in de film een tijdje rustig aan gedaan, maar besluit nog één keer in de ring te stappen. De film is in de Verenigde Staten goed ontvangen.