AMSTERDAM - Lucie Silvas moet het tijdens de kerst zonder haar familie stellen. Haar ouders en zusjes Mia en Nicky zijn op vakantie in Nieuw-Zeeland. "Ik kon niet mee omdat ik moet werken", vertelt de Britse zangeres. "Omdat het twee dagen reizen is, had ik net niet genoeg ruimte in mijn schema om mee te gaan."

Silvas baalt daar behoorlijk van. "Ik ga mijn zusjes vreselijk missen." Gelukkig kan ze wel rekenen op het gezelschap van haar vriend Jordan. Samen met hem en wat vrienden probeert ze er toch een leuk feest van te maken. Zo heeft ze grootste plannen voor het kerstdiner. "Ik houd van traditionele diners. Mijn familie is voor een deel joods en voor een deel katholiek, dus van alle kanten wordt het eten altijd groots aangepakt. Koken is voor mij iets therapeutisch. En lamsbout is mijn specialiteit."

Chocola

De 29-jarige Silvas heeft al wat voornemens voor het nieuwe jaar: ze wil minder chocola eten. "Ik ben een chocoholist", erkent de zangeres. "Heel gevaarlijk is dat." Verder hoopt Lucie in 2007 meer alcohol te gaan drinken. "Ik moet wat vaker lol trappen."

In oktober stond Silvas met de concertreeks Symphonica in Rosso tien keer in een uitverkocht Gelredome in Arnhem, waar ze als elke avond optrad als speciale gast van Marco Borsato. Hun duet 'Everytime I think of you' stond weken op één in de Nederlandse hitlijsten.