UTRECHT - De 3FM Serious Request actie heeft de afgelopen week ruim 2,6 miljoen euro opgebracht voor het Rode Kruis. Drie 3FM-dj's lieten zich dinsdag opsluiten in het Glazen Huis in Utrecht, en haalden hiermee geld op voor de slachtoffers van landmijnen. Zondag kwam er een einde aan de actie.

Sander Lantinga, Giel Beelen en Gerard Ekdom aten sinds dinsdagochtend niets. Luisteraars konden tegen betaling een plaatje aanvragen en steunden zo het goede doel. Ook werden er artikelen van artiesten geveild en ging de inboedel van het huis tegen het einde onder de hamer. Het voorlopige eindbedrag is inclusief 1 miljoen euro van de regering, die premier Balkenende bij het begin van de actie dinsdag toezegde.


Frans ten Wolde | De actie heeft ruim 2,6 miljoen euro opgeleverd

Pindakaas

Een woordvoerder van het Rode Kruis noemde de eindstand een "enorm bedrag" en "veel meer dan we ooit hadden gedroomd." Lantinga verklaarde na afloop dat hij thuis meteen gaat eten en somde onder meer oude kaas, jonge kaas, pindakaas en ragout op.


Frans ten Wolde | Ilse de Lange treedt op

Ook Belgische radio-dj's lieten zich tijdens een vergelijkbare actie opsluiten in Leuven. Zij brachten ruim 2,4 miljoen euro bij elkaar. De dj's haalden ruim 1.1 miljoen euro op. De Vlaamse regering deed daar nog eens 100.000 euro bij, waarna de Belgische regering dat totaalbedrag verdubbelde.


Rosanne Sies | Claudia de Breij komt met haar ezel aan in Utrecht