AMSTERDAM - Wendy van Dijk heeft alvast één goed voornemen voor het nieuwe jaar: ze gaat even wat minder werken. "Na de X Factor neem ik vrij", zegt ze zaterdag in De Telegraaf. "Even bijkomen." Het enige wat ze op werkgebied gepland heeft staan is de presentatie van haar kledinglijn voor warenhuisketen V&D. Die maakte ze omdat ze zich vaak ergert aan bestaande collecties met 'standaard T-shirtjes met te korte mouwen en te hoge decolletés'.

De 35-jarige Van Dijk heeft een bewogen jaar achter de rug. Zo stapte ze over van SBS 6 naar RTL 4 en overleed haar vader. "Omdat hij zo genoot van mijn werk, heb ik me overladen met klussen. Omdat hij dat zou hebben toegejuicht", vertelt ze.

Verwerken

Van Dijk deed onder meer mee aan Dancing on Ice, begon met het presenteren van X Factor en speelde in de film 'Alles is liefde'. "De werkdagen waren eindeloos. Dat heeft me wel in staat gesteld het verdriet om mijn vader in stukje te verwerken."

Over de X Factor vertelt Wendy hoe zeer ze betrokken is bij de kandidaten en en de drie juryleden, die elk een categorie deelnemers onder hun hoede hebben. "Ik heb Henkjan Smits al zien huilen", zegt Wendy. "En dat geldt ook voor Marianne Wijnkoop." De uitzending van zaterdag wordt volgens de presentatrice behoorlijk heftig. "Dan wordt het aantal kandidaten gehalveerd." Het programma is te zien op RTL 4.