Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat zanger Jan en Ellemieke zich helemaal niet verloven, de trouwerette van Hans Kraay, Anita Witzier zuchtend Kerstfeest viert, Daphne Bunskoek wellicht een babygeheimpje heeft en Gordon en Joling elkaar geen Kerstvrede gunnen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Over en uit

Party was al helemaal in kerstsfeer en zag het wel zitten: een kerstverloving voor Jan Smit en zijn Ellemieke. Zwijmelend fantaseren ze dan ook over een heus aanzoek in december, vlak voor de 21e verjaardag van de zanger. Het blad dekt zich wel alvast in door te zeggen dat in Volendam een verloving soms jaren kan duren en het niet per se tot een huwelijk hoeft te komen, maar toch. Wat blijkt echter? Bij het te persen gaan van het tijdschrift, meldden Jan en Ellemieke op televisie dat hun relatie voorbij is. Over en uit. Het stel zag elkaar te weinig, een half uurtje per week, en dat was niet genoeg om iets op te bouwen. Geen verloving, geen ringen, geen feest. Het blad heeft helaas verkeerd gegokt en komt van een kouwe ker(st)mis thuis.

Moeilijke Kerst

Anita Witzier blijft er eeuwig jong uitzien, maar is inmiddels 45 jaar oud. En die jaren gaan tellen, blijkt uit Party. Het blad vroeg BN'ers wat ze met Kerst doen en blonde Anita blijkt zich zuchtend door de feestdagen te worstelen. Zo leest ze altijd reportages in tijdschriften vol fraai gedekte tafels, heerlijk eten, engeltjes van kinderen en stressvrije huismoeders. 'Dan denk ik: lieve hemel, dat is bij mij nooit zo!'. Ook met Oud en nieuw valt er wat te verzuchten. 'Dan zie ik op tv collega's feesten met grote champagneflessen en een kolossaal vuurwerk. En dan steek ik een paar lullige rotjes af. En de volgende dag altijd maar weer een kater...' meesmuilt de presentatrice. Nee, meid, het valt allemaal niet mee met die 'gezellige' feestdagen. Zelfs niet als je BN'er bent, blijkbaar.

Drie maal...

In de bladen was altijd al veel aandacht voor Hans Kraay en zijn jonge vriendin Sofie. De ex-voetballer en presentator valt op hele jonge meiden, en had diverse relaties. Maar in zijn Sofie zag hij de ware, ook al is het leeftijdsverschil 23 jaar. Ze besloten te trouwen, maar toen sloeg het noodlot toe. Sofie kreeg een hersenbloeding en raakte gedeeltelijk verlamd. Tóch ging het huwelijk door en in de bladen mogen wij genieten van dit 'sprookje'. De bruid draagt een lange witte jurk, met een geplooide kraag waardoor ze helaas een beetje op een pierrot-clown lijkt. Dat ze nog een verlamde arm heeft, kun je natuurlijk niet zien. Een beetje vreemd was het om het bruidspaar te zien met de oudste dochter van Hans, die met haar 21 jaar maar 2 jaar met de bruid scheelt. Maar al met al zijn het lieve plaatjes van een gelukkig stel, zo vlak voor de Kerst. En we hopen voor Sofietje dat voor Hans geldt, dat drie maal trouwen eindelijk scheepsrecht is.

Bunskoekbuikje

Story denkt dat Daphne Bunskoek zwanger is. De presentatrice zou in haar strakke jurk tekenen van een buikje vertonen. En tijdens RTL Boulevard, dat zij presenteert, zou Albert Verlinde het over 'kinderen krijgen' hebben gehad en daarbij ondeugend naar Daphne hebben gekeken. De brunette wist niet waar ze moest kijken. Daarbij dronk ze op een feestje geen alcohol en dus is het duidelijk voor het blad: Daphne wordt moeder. Haar vriend (en waarschijnlijk dus de vader) is Wessel van Diepen, de ex-man van Irene van de Laar. Hij heeft al een kind en dus zou het voor hem niet zo heel nieuw en spannend zijn. Helaas voor de pers is Daphne zo gesloten als een oester over haar privé-leven. We kunnen dus alleen maar afwachten en haar buik in de gaten houden.

Geen vrede Goor en Geer

Geen vrede op aarde deze kerstdagen voor Goor en Geer. Gordon en Gerard Joling hebben het helemaal gehad met elkaar. Als boze viswijven gooien ze elkaar verwensingen naar het hoofd. Het programma 'Gordon en Joling over de vloer' wordt dan ook alleen maar gemaakt voor de centen. In Privé vertelt Gerard Joling: 'Ik vind 'over de vloer' een verschrikking, maar doe het voor John de Mol.' Ook baalt 'Geer' van de opnames: 'Ergens anders slapen is al afschuwelijk. Ik doe geen oog dicht. Laat staan dat je dan nog in een twijfelaar ligt met naast je Gordon.' Nee, het moge duidelijk zijn dat die twee niet warmpjes en gezellig met elkaar de Kerst doorbrengen. Sterker nog, over zijn liefde voor Gordon is Gerard héél duidelijk: 'Al was hij de laatste op aarde...' gruwt hij. Dat vinden we eigenlijk wel een leuke spreuk voor op één van Gerards t-shirts. Verdient 'ie zo toch nog een centje aan zijn gehate collega.