AMSTERDAM - Een tweede poging van Jessica Simpson de liedjes van Dolly Parton te vertolken is mislukt. De zangeres ziet daarom definitief af van deelname aan een eerbetoon aan de countryzangeres.

Eerdere deze maand trok Simpson ongewild veel aandacht toen ze tijdens het de opnamen van het zogeheten Tribute-concert midden in het nummer '9 to 5' haar tekst vergat en in tranen het podium verliet. Later zei ze ontzettend zenuwachtig te zijn geweest.

Fan

Nadat de 26-jarige Jessica de beelden van het eerste mislukte optreden terugzag, drong ze bij de producenten van de show aan op een nieuwe kans. "Ze wilde het perfect doen voor Dolly, van wie ze een enorme fan is", zei haar woordvoerster.

Een producent van het Tribute-concert laat weten de tijd en energie die Simpson in de show heeft gestoken te waarderen. "We respecteren dat ze zulke hoge eisen aan zichzelf stelt."

Zonnetje

Het evenement is tweede kerstdag te zien op de Amerikaanse televisie en wordt gepresenteerd door Caroline Kennedy. Behalve Dolly Parton worden onder anderen Andrew Lloyd Webber, Steven Spielberg en Smokey Robinson in het zonnetje gezet.